CP 200Claudiu Adrian Preda s-a născut pe 5 decembrie 1975 într-o familie de creștini baptiști. Școala generala și liceul le-a absolvit în Brașov.

În 1998 absolvă Seminarul Biblic Baptist Speranța (Studii Biblice și Teologice)

În 1999 absolvă (Studii Pastorale) tot in cadrul Seminarului Baptist Speranța.

În 2000 devine masterând în Statele Unite ale Americii la Universitatea Louisiana Baptist, profil “Studii Biblice și Teologice”

În 2006 absolvă la aceeași Universitate (LBU) Doctoratul în Psihologie si Consiliere Biblica.

În 2004 se căsătorește cu Monica, iar șn prezent ambii slujesc în Biserica Baptista Speranța.

Domnul a pus pe inima lui “Seminarul” si “Ucenicia”acestea fiind lucrarile în care s-a implicat.

  • Aproape oricine ştie astăzi să răspundă la întrebarea: ce este astrologia? Majoritatea dicţionarelor prezintă astrologia ca fiind ştiinţa ce se ocupă de studierea influenţelor astrelor asupra vieţii omeneşti şi asupra destinului universului. Şi totuşi… Astrologia – adevăr sau minciună?

 Adevăr? Nu. Minciună? Da. Astrologia a reprezentat o sursă de decepţie, deziluzie şi chiar amărăciune pentru creştini de-a lungul secolelor. Deşi mai bine de 4000 de ani astrologia era cunoscută, apreciată şi ridicată la rang de ştiinţă, astăzi este catalogată de oamenii de ştiinţă, doar ca o PSEUDO-ştiinţă (cu accent grav pe pseudo=fals, înşelător, neadevărat, ocult). Totuşi, asemeni alchimiei, care a dus mai târziu la apariţia chimiei, astrologia este considerată de mulţi ca fiind scânteia ce a aprins „focul” astronomiei, ştiinţa care studiază legile ce guvernează cosmosul. Prea mulţi oameni din zilele noastre, şi chiar mulţi creştini aleg să cocheteze cu diferite forme ale astrologiei. De la „banalul” horoscop la tarot, cititul în palmă şi până la practici oculte mult mai avansate.
Problema o reprezintă faptul că cei mai mulţi nu realizează pericolul căruia se expun. Astfel astrologia va sta la baza spiritualităţii lor devenind calea prin care vor căuta adevărul şi modalitatea de a-L înţelege pe Dumnezeu.
Conform Bibliei, Astrologia este o urâciune, idolatrie, înşelăciune; într-un cuvânt, PĂCAT.

  • Unul dintre subiectele de mare succes pentru mass-media este cel legat de „profeţiile“ astrale sau horoscopul, termenul cel mai des întâlnit. Astfel de preziceri se bucură de o largă difuzare şi constituie una dintre cele mai căutate rubrici în reviste şi ziare. Ce sunt predicţiile astrale?

Deşi acest lucru nu este cunoscut pe scară largă, există două tipuri de astrologie. Astrologia naturală care studiază şi prezice efectul stelelor supra vremii, culturilor agricole şi chiar asupra anumitor naţiuni întregi.
Astrologia judiciară, pe de altă parte, face predicţii specifice despre viitorul indivizilor. Aşa numitele predicţii astrale analizeză efectele PREZUMTIVE ale soarelui, ale lunii, ale planetelor şi ale stelelor asupra pământului sau asupra unui individ la un moment şi loc specific.
Sunt sigur că am auzit sau chiar am folosit cuvinte: „Dar chiar mi s-a potrivit predicţia horoscopului…”
Există atât documente cât şi mărturii personale care atestă faptul că predicţiile astrale s-au materializat. O explicaţie ar fi binenţeles, coincidenţa. Dar nu putem fi atât de naivi. Iată că avem de a face cu o practică eronată şi ne-biblică, care totuşi, uneori funcţionează! Cum este posibil?
Dacă nu este biblică, nu este prin puterea lui Dumnezeu! Acest adevăr ne lasă doar o singură alternativă. Predicţiile astrale îşi au originea în păgânismul babilonian, şi sunt în strânsă conexiune cu idolatria a cărui singură sursă de putere este tatăl minciunii, Satan însuşi. Din punct de vedere biblic, există doar două puteri supranaturale- Dumnezeu şi Diavolul. Deci, dacă predicţiile astrale nu sunt de la Dumnezeu, rămâne doar o singură sursă- Diavolul.
Biblia ne învaţă că „puţin aluat dospeşte toată plămădeala”, tocmai de aceea trebuie să fim foarte vigilenţi cu tot ceea ce pare a fi veridic, amestecat cu puţină eroare.

  •  Foarte mulţi oameni cred că stelele, soarele, luna şi planetele ne influentează destinele în viaţă de la momentul naşterii. Cum s-a ajuns la o astfel de relaţie între univers şi om?

Din cele mai vechi timpuri omul a fost atras de necunoscut şi în special de spaţiul extraterestru.  Există deci, în fiecare dintre noi un genom cu orientări extraterestre. Omul care Îl exlude pe Dumnezeu din ecuaţia vieţii lui va căuta o explicaţie a tuturor proceselor din Univers.
Viaţa omului este strâns legată în aparenţă de aştrii cereşti. Încă din vechime, oamenii care s-au îndepărtat de Dumnezeu au început venerarea diferitelor corpuri cereşti din motive mai mult sau mai puţin obiective.
În momentul în care omul a început să coreleze propriile sale acţiuni cu evenimentele din jur, observând mişcarea Soarelui pe bolta cerească, a constatat că în timp ce acesta se afla deasupra liniei orizontului, natura devenea activă, iar când acesta cobora sub linia orizontului, majoritatea vieţuitoarelor intrau într-o stare de repaus. Astfel Soarele a devenit simbolul acţiunii şi al clocotului vieţii.
Apoi omul a observat relaţia dintre mişcarea de revoluţie a Lunii în jurul Pământului şi mareele mărilor şi a oceanelor. A mai observat legătura dintre ciclurile lunare şi le-a legat de perioadele de fertilitate ale lumii vegetale, dar şi de fertilitatea mamiferelor şi a femeii. Luna va deveni simbol al fertilităţii şi al maternităţii. Urmărind cursul Soarelui şi al Lunii pe cer a observat că cei doi „luminători”, de importanţă capitală pentru viaţa sa, răsar din acelaşi loc al orizontului, loc căruia a început să-i acorde importanţă din ce în ce mai mare şi pe care l-a numit Răsărit. A mai observat că Soarele, în fiecare lună a anului, are, atunci când răsare, drept fundal o altă grupare de stele. Toate aceste grupări de stele au fost numite constelaţii şi mai apoi, li s-au atribuit diferite caracteristici, zodii. Corpurile cereşti, în perpetuă mişcare, au fost numite planete şi omul a început să le observe pentru a înţelege influenţa mişcării lor asupra activităţilor sale cotidiene, acordându-i fiecăreia în parte câte un nume şi, după un timp, câte un simbol şi o semnificaţie.

  • Oamenii au fost dintotdeauna fascinaţi de ideea cunoaşterii viitorului. De ce doresc oamenii să cunoască viitorul?

Astrologia folosindu-se de acest miraj al omului a promis dintodeauna să ofere doritorilor anumite cadre din viitor.
La prima vedere,  viaţa noastră este plină de evenimente inexplicabile ce par  accidentale, haotice chiar. În contrast cu aceasta, când priveşti la aştrii cereşti, aceştia par atât de ordonaţi, rânduiţi după anumite reguli, par statornici şi armonioşi. Momeala antică a astrologiei, constă în faptul că omul poate găsi ordine şi însemnătate în stele.                                                                                                                                                                               Mulţi regi de-a lungul istoriei şi-au planificat domnia ţinând cont de prezicerile astrologice. Chiar şi anumite  personalităţi din istoria recentă ca, Adolph Hitler, Elţîn, preşedintele Ronald Reagan, multimiliardarul Howard Hughes, Francois Mitterrand şi regele Husein al Iordaniei – şi-au bazat unele decizii importante şi pe sfatul astrologilor.
Omul modern nu vrea să fie luat prin surprindere de viitor, doreşte să cunoască şi pe cât posibil să controleze cursul vieţii. Tocmai de aceea este adesea atras şi impresionat de limbajul „ştiinţific”  pe care-l folosesc astrologii precum şi de eventuala posibilitate de a cunoaşte viitorul.

  • Este viitorul accesibil oamenilor?

Nu! Suntem fiinţe finite, menite să trăim în prezent şi să aspirăm la viitor. Putem cunoaşte „în parte” ceea ce ne descoperă Dumnezeu prin Biblie despre viitor, şi aici trebuie să se  limiteze omul.
Din punct de vedere astrologic, viitorul este plasat în sfera hazardului, este chiar funest. Astrologia lasă viitorul la voia stelelor, când în realitate (alături de trecut şi prezent), acesta este în mâinile lui Dumnezeu.

  • De ce a ascuns Dumnezeu viitorul pentru om?

În primul rând dacă am cunoaşte viitorul nu am mai avea nevoie de credinţă! Iar în al doilea rând, la stadiul de fiinţă limitată este cu neputinţă să putem procesa un viitor infinit.
Orice informaţie despre viaţa sau viitorul nostru pe care Dumnezeu nu a îngăduit să ne-o descopere în Cuvântul Său, Biblia, ar trebui să rămână secretă. Lucrurile pe care Dumnezeu ni le-a relevat sunt suficiente pentru a ne călăuzi şi a ne asigura bucuria si succesul atât în prezent cât şi în viitor! Deut. 29.29

  • Ce trebuie să ştie oamenii despre viitor?

Cel mai important ar fi să înţelegem că – EXISTĂ un viitor spre care ne îndreptăm fiecare! Apoi trebuie să ştim că acesta poate fi sumbru sau luminos. Diferenţa a fost făcută posibilă de moartea, îngroparea şi învierea Domnului Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Acum depinde în mare măsură de deciziile luate de noi în prezent. De fapt, Biblia ne învaţă că o singură decizie poate schimba radical viitorul nostru. Decizia de a accepta şi de a ne însuşi jertfa lui Isus Hristos pe cruce.

  • Care este pericolul unei astfel de însuşiri de viaţă? Cum pot influenţa viaţa unui om? (mă refer aici în a crede şi a te lasa călăuzit de astfel de practici)

Lumea de azi a diluat atât de mult astrologia încât mulţi creştini uită că de fapt aceasta îşi are rădăcinile în ocultism. Anumiţi reprezentanţi ai astrologiei consideră chiar că aceasta mai poate avea şi o conotaţie creştină, când se vorbeşte despre planete în cartea Genesa, constelaţii  în cartea Iov, sau face referinţă la magii care au vestit venirea lui Mesia.
Dar, ca să nu confundăm lucrurile, în Genesa, soarele şi luna, nici nu sunt numite pe nume, ci „luminătorul mare şi luminătorul mic”, şi sunt puse în opoziţie cu concepţia zodiacală. Nu ca omul să le slujească, ci ca ele să-i slujească omului, prin lumina lor (Gen. 1.15-16).
De asemenea, omul a decis cum să numească toate animalele inclusiv berbecul, racul, scorpionul, pentru a i se supune lui, şi nu invers (Gen. 2.19-20).
Astrologia permite omului să trăiască fără o judecată morală şi fără un adevăr absolut. Astfel ea produce dependenţă spirituală fatală, deoarece lucrează adânc în mintea omului.

  • Un creştin adevărat nu caută viitorul ci voia lui Dumnezeu. Cum să cunoaştem voia lui Dumnezeu în viaţa noastră?

Spre deosebire de marea majoritate a oamenilor ce au păşit pe acest pământ, noi cei care trăim în prezent avem marele avantaj de a fi în posesia Cuvântului scris al lui Dumnezeu, Biblia.
Dumnezeu a ales să ne descopere voia Lui pe paginile Scripturii.
1 Petru 2:15  „Căci voia lui Dumnezeu este, ca, făcând ce este bine, să astupaţi gura oamenilor neştiutori şi proşti.”
1 Tesaloniceni 4:3  „Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră: să vă feriţi de curvie;”
Deşi Biblia  specifică câteva aspecte generale ale voii lui Dumnezeu (ca în versetele de mai sus), un creştin adevărat trebuie să se lase călăuzit de aceste principii biblice clare, pentru ca Dumnezeu să-i poată descoperi voia Lui distinctă pentru viaţa personală. 
Romani 12:2  “Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.”
Prin înoirea minţii noastre (ce are loc prin studierea Scripturi), putem discerne în primul rând care este voia lui Dumnezeu, iar în al doilea rând, suntem asiguraţi că aceasta este bună, plăcută şi desăvârşită, pentru viaţa noastră.
În înţelepciunea lui, Dumnezeu a ales ca omul să nu cunoască detaliile viitorului. În schimb însă ne cere să avem deplină încredere în El, şi în providenţa Lui. Fiind Domnul suveran al întregului Univers, El este capabil să plăsmuiască şi implicit să cunoască viitorul nostru al tuturor.

Publicitate